• CROSSCAMP PRESENTEERT HAAR EERSTE ELEKTRISCHE URBAN CAMPER

E-MOBILITEIT EN REIZEN:

Crosscamp, het jonge merk voor Urban campers, zet het thema "alternatieve aandrijvingen" in de camper branche, kracht bij en presenteerde tijdens het Caravan Salon 2022 in Düsseldorf voor het eerst een Urban camper met accu-elektrische aandrijving. De Crosscamp Flex, gebaseerd op de Opel Zafira-e Life, is ontworpen om iedereen aan te spreken die een elektrisch aangedreven Van wil voor woon-werkverkeer en  dagelijks gebruik, maar tegelijkertijd ook de vrijheid van korte kampeertrips en spontane vrijetijdsavonturen wil ervaren.

De eerste elektrisch aangedreven Crosscamp Flex is genomineerd voor de Kampeer Duurzaamheidsprijs en te zien op de Kampeer en Caravan beurs te Utrecht, hal 7 (stand B022).

ELEKTRISCH VOERTUIG VOOR DAGELIJKS GEBRUIK, OOK OM TE KAMPEREN

"De registratiecijfers voor voertuigen met elektrische aandrijving stijgen voortdurend", verklaart Christof Häßler, Business Unit Manager Urban Camper bij Dethleffs. "Niet alleen in het segment personenauto's breiden voertuigfabrikanten momenteel hun gamma e-voertuigen aanzienlijk uit, maar ook in bestel- en transportwagens. Tegelijkertijd groeit de acceptatie van elektrische aandrijvingen met de uitbreiding van de infrastructuur. Met de elektrisch aangedreven Crosscamp Flex willen we inspelen op deze trend en als specialist voor Urban campers die geschikt zijn voor dagelijks gebruik, een brug slaan van het personenautosegment naar de campersector".

De aantrekkingskracht van de Crosscamp Flex Urban camper ligt in zijn grote geschiktheid voor dagelijks gebruik en zijn gelijktijdige geschiktheid als recreatievoertuig. Daarbij spelen niet alleen zijn functie voor dagelijks gebruik en zijn geschiktheid voor ondergrondse garages, gezien zijn compacte en geschikte buitenafmetingen, een belangrijke rol, maar vooral de veelzijdige binnenruimte voldoet aan de eisen van alledag.

Naar het meer met vrienden, een weekendje mountainbiken, een citytrip of fijn de natuur in voor een paar nachten - al deze activiteiten zijn mogelijk met de Crosscamp Flex. En binnenkort ook met lokaal emissievrije, elektrische aandrijving.

CROSSCAMP FLEX MET VARIABELE UITRUSTING

 De tijdens de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs in Utrecht gepresenteerde elektrisch aangedreven Crosscamp Flex is nog een prototype op basis van een Opel Zafira-e Life met een 75 kWh accu. Om het bereik van de aandrijfaccu niet te beperken, voorziet een extra opbouwaccu met een capaciteit van 95 Ah de verbruikers aan boord van stroom, zoals verlichting, koelbox of USB-aansluiting voor het opladen van smartphones, camera's of andere elektronische apparaten.

De Crosscamp Flex Zafira-e Life heeft dezelfde standaarduitrusting als elke Crosscamp Flex.

Dit omvat onder andere cabinestoelen die 180 graden kunnen worden gedraaid, evenals het slaapdak en de praktische opbergkasten aan de zijkant achterin. Dankzij de neerklapbare slaapbank en een liggedeelte in het uitzetbare dak zijn er in totaal vier comfortabele slaapplaatsen beschikbaar. Het enige wat de elektrische Crosscamp Flex Zafira-e Life mist, is de gebruikelijke brandstof aangedreven stand verwarming.

AL IN PRODUCTIE IN 2023

 "Het prototype van de elektrisch aangedreven Crosscamp Flex op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 2022 markeert slechts de eerste stap naar meer e-mobiliteit ook in het campersegment", zegt Christof Häßler. "We zijn van plan om de serieproductie van de Crosscamp Flex Zafira-e Life al in de eerste helft van 2023 te starten. Daarnaast willen we ook de elektrische Urban Camper aanbieden als de Crosscamp Lite. Uiteraard blijven alle Crosscamp-modellen ook leverbaar met dieselaandrijving."

OVER CROSSCAMP

Crosscamp is een nieuw merk voor het segment van de compacte kampeerbussen. De voertuigen worden ontwikkeld, geproduceerd en gedistribueerd door Dethleffs, Isny/Allgäu. Crosscamp voertuigen bewijzen zich zowel in het dagelijkse stadsleven als op korte weekendavonturen of grote vakanties. Dit maakt ze net zo flexibel als hun eigenaars en de juiste partner voor dat stedelijke buitengevoel. www.crosscamp.com

INFORMATIE OVER ERWIN HYMER GROUP

Erwin Hymer Group is een 100 procent dochter van THOR Industries, een van 's werelds grootste fabrikanten van recreatieve voertuigen met meer dan 31.000 werknemers wereldwijd. Erwin Hymer Group verenigt aanbieders van campers, caravans en accessoires, alsmede verhuur- en financieringsmaatschappijen, onder één dak. Tot Erwin Hymer Group behoren de camper- en caravanmerken Buccaneer, Bürstner, Carado, Crosscamp, Compass, Dethleffs, Elddis, ERIBA, Etrusco, HYMER, Laika, LMC, Niesmann+Bischoff, Sunlight en Xplore, de camperverhuurders Crossrent, McRent en Rent Easy, chassisbouwer Goldschmitt, onderdelenleverancier Movera en het reisportaal FREEONTOUR. Meer informatie is beschikbaar op www.erwinhymergroup.com.


PERSCONTACT
Erwin Hymer Group Nederland BV
Wenda Westeneng
T +31 (0) 6 86 81 74 06
E wenda.westeneng@erwinhymergroup.com

 

Ich bin ein Tooltip.